3866 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Singapur Sözleşmesi Onaylandı

22.04.2021
% 0

Arabuluculuk Sonucunda Yapılan Milletlerarası Sulh Anlaşmaları Hakkında Birleşmiş Milletler Konvansiyonunun (“Singapur Sözleşmesi”) Onaylanması Hakkındaki 21 Nisan 2021 tarih ve 3866 saylı Cumhurbaşkanı Kararı 22 Nisan 2021 tarih ve 31462 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı.

Singapur Sözleşmesi, 20 Aralık 2018 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edildi ve imzaya açıldığı 7 Ağustos 2019 tarihinde Türkiye tarafından imzalandı. Son olarak, Singapur Sözleşmesi’nin onaylanmasına ilişkin 3866 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe girdi. 

Singapur Sözleşmesi, uluslararası nitelikteki ticari uyuşmazlıkları arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşturan sulh anlaşmalarına uygulanır ve yapılan sulh anlaşmalarının icra edilebilirliğini düzenler.

Anılan Cumhurbaşkanı Kararı tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makalenin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin veya Erdem & Erdem’in yazılı izni alınmaksızın bu makale kullanılamaz, çoğaltılamaz, kopyalanamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz veya başka bir suretle yayılamaz. Kaynak gösterilmeksizin veya Erdem & Erdem’in yazılı izni alınmaksızın oluşturulan içerikler takip edilmekte olup, hak ihlalinin tespiti halinde yasal yollara başvurulacaktır.

Diğer İçerikler

Yaratıcı hukuk çözümleri için iletişime geçin.